Kontserdid toimuvad 18. veebruaril Viljandi Pärimusmuusikakeskuses ja 25. veebruaril Nordea kontserdimajas. Piletid on müügil Piletilevis.
Laulavad Voldemar Kuslap, Boris Lehtlaan, Margus Vaher, GAG meeskvartett, Gustav Adolfi Gümnaasiumi andekad noored ning õpetajad.

Saadavad GAG estraadiorkester ja GAG naistrio. Lugude seaded Tõnis Kõrvits ja Siim Aimla. Noori soliste juhendavad Merle Ilus, Fred Rõigas, Lilian Reinmets ja Ly Tammerik.

Kontserdi alapealkirjaks on Nõukogude-aegne sapine tees “Täna mängid saksofoni, homme reedad kodumaa” mis täna mõjub rohkem kui kentsakana, kuid ometi osundab ENSV-s lääneliku muusika mitte-soosimisele ja vastupidistele mõjutustele, mis kandis rahva tahet vabadusele ja iseseisvusele.

Pillimeeste muigelsui, nii et võimud ei saanud otseselt ette heita, hakkasid järjest enam kõlama ENSV-s Läänemaailma popp-lood. Need kuulati maha krabisevast Luksemburgi raadiost ning tehti kohapeal oivalised seaded. Peenelt naeru pidades, kuid järjekindlalt rändas Lääne poppmuusika Eesti inimeste teadvusse.

1968 kuni 1973 ETV Andres Vihalemma juhitud ülipopulaarne muusikasaade Horoskoop tegi iga kahe nädala tagant tänavad tühjaks ning naelutas inimesed neljakümneks minutiks televiisorite ette. Selle võimsa emotsiooni koos spetsiaalselt loodud estraadiorkestri ja tänapäevaste noortega toomegi kuulaja-vaataja ette.