1. Elevant Koshik

Selle Aasia elevandi koreakeelne sõnavara on küll lühike, kuid elevandi kohta muljetavaldav. Koshik oskab öelda järgmisi sõnu: "annyong" ("tere"), "anja" ("istu maha"), "aniya" ("ei"), "nuo" ("heida pikali") ja "choach" ("hästi"). Kuigi loom ei mõista enda öeldut, siis on tema hääldus imetlusväärne.

2. Vaal Noc

Noc hakkas rääkima 9. eluaastal. Inimese puhul võiks see muret tekitada, kuid see, et vaal oma hooldajatelt inmkeelt jäljendama õppis, oli imetlusväärne. Kõnelemine katkes, kui Noc saavutas seksuaalse küpsuse 4 aastat hiljem.

3. Papagoi Alex

Alexi omanik oli loomapsühholoog Irene Pepperberg. Alex oli suure teadusuuringu subjektiks üle 30 aasta. Oma surma hetkeks 2007. aastal oskas ta nimetada enam kui 50 objekti, tema sõnavara koosnes enam kui 100-st sõnast ja tema intelligents oli 4-aastase inimese tasemel. Enne oma surma ütles ta Pepperbergile oma viimased sõnad: "Ole tubli!"

4. Hüljes Hoover 

Hoover adopteeriti George ja Alice Swallow poolt, kui ta oli alles väike beebi. Kõigepealt elas ta oma kasuvanemate maja ees tiigis, kus ta õppis häälitsusi imiteerima. Hiljem koliti ta ümber akvaariumisse, kus ta külastajate meelt lahutas, hõigates neile: "No tere, sina seal!" ja "Kasi minema siit!".

5. Mops Odie

Odie võitis ameeriklaste südamed vaid kolme sõnaga, mida vahendas ka Oprah jutusaade. Ta ütles oma omanik Ruthile: "Ma armastan sind!"

6. Kass Blackie

Ka Blackie sõnavara oli üsna kasin, kuid see-eest liigutav. "Ma armastan sind" ja "Ma tahan oma emmet!" oli kõik, mis kiisul südamete võitmiseks öelda oli vaja.

7. Šimpans Lucy

Lucy jaoks ei olnud probleem pakkuda oma külalistele teed, süüa kasutades lauahõbedat, ennast ise riietada ja...rääkida viipekeeles kasutades enam kui 140 sõna. Lucy oli teaduse ime, kellest on valminud ka raamat “Growing up Human: A Chimpanzee Daughter in a Psychotherapist's Family”.

Allikas: Oddee.com