Kandidaatidest kirjutatud lugusid hindab žürii Eiki Nestori juhtimisel koos paljude noorteorganisatsioonide ja ühiskonnategelastega. 15 lõppvooru pääsenud noort viib Tallink merereisile Rootsi ning parimate lugude esitajate vahel jagatakse laiali mitmeid lisaauhindu.

„Hea Eeskuju“ 2013 võitja oli noormees, kes tegeleb raskustes laste ja perede aitamisega. Makar Timofejev paistis teiste seast silma eelkõige oma julgusega tegeleda konkreetse probleemkohaga. Makar käib regulaarselt Põhja-Tallinna või Lasnamäe sotsiaalkeskustes ja Koplis asuvas Tuulemaa sotsiaalmajas, võttes endaga kaasa grupi noori, kellega koos mängitakse lastega, õpetatakse neile vajaminevaid aineid või mõnda muud oskust.

„Makari teeb eriliseks see, et ta suudab oma teotahte ja innukusega inspireerida ja sütitada nii palju endast nooremaid ja vanemaid. Mina olen küll tema juhendaja, aga tihti pean minagi õppima, mida tähendab isetu teenimine ja heategemine,“ kirjutas Lauri Luide, Makari sõber ja juhendaja MTÜst Serve The City.

Hea Eeskuju kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod oma kogukonna heaks vääriksid tunnustust. Kandidaatide esitamiseks on vaja saata tema lugu ning põhjused, miks on just see noor tiitlit väärt enne 26. oktoobrit SIIN!

Iga noor, kes on hooliv, hakkama saanud omapärase ja eeskujuliku teoga ning õpib 7. – 12. klassis või kutsekeskkoolis, võib saada Heaks Eeskujuks. Tänusündmuse auhinnagala toimub noortekonverentsi Lahe Koolipäev raames 12.novembril Nordea Kontserdimajas.

Konkurss „Hea Eeskuju“ on kõige laiapõhjalisem silmapaistvate kooliõpilaste tunnustamissündmus alates aastast 2008. Eelmisel aasta esitati konkursile ligi 60 lugu noortest, kes ühel või teisel moel on kaasõpilaste seas esile kerkinud.