Esiteks, noortevahetused ja koolitused on tasuta. See on vist paljudele põhiliseks tõmbeartikliks, sest kuigi osadel programmidel on osalustasu, siis kohapealne toit ja majutus on reeglina tasuta ning isegi sõidupiletid mingi osani makstakse kinni (sageli ka täielikus mahus).
Teiseks, Erasmus+ projektidel on tihti palju inimesi erinevatest riikidest, kellega saab lühikese aja jooksul väga headeks sõpradeks. Programmidest leiab ka teisi organisatsioone erinevatest riikidest, kelle juurde saab minna vabatahtlikuks või hiljem ka näiteks tööle. Lisaks, välismaalt sõprade leidmisel on suur pluss muidugi see, et kui kunagi võtate seljakoti selga ja lähete niisama mõnda riiki uudistama on juba olemas sõbrad, kelle juures ööbida või kes saavad soovitada külastamiseks, mida võib-olla tavalisest turistiraamatust ei leia. "Art in Action" projektis oli inimesi Eestist, Portugalist, Hollandist, Sloveeniast, Itaaliast ja Türgist. Selle lühikese aja jooksul ma tunnen, et ma sain paljusid inimesi tundma õppida piisavalt, et mõnikord neile ka ehk külla minna.
Kolmandaks, väga lühikese aja jooksul saab väga hea ülevaate kohalikust kultuurist ja näeb ka olenevalt programmist ja enda organiseerimise võimest, mõnd muud küla või linna. Kuigi meil polnud Portugali projektis tiheda programmi tõttu võimalust Guimarãesesist välja minna, siis läksid mitmed vabal ajal uudistama ka teistesse linnadesse või organiseerisid oma lennud nii, et nad said Portugalis ka niisama natuke, näiteks Portos või Lissabonis, ringi vaadata. Noortevahetustel saab maitsta ka väga palju kohalikku toitu ja jooke ning kuna ollakse palju koos kohalikega, siis saab tõesti sukelduda nädalaks teise riigi kultuuri.
Neljandaks, hea võimalus enda arendamiseks väga paljudel erinevatel aladel. Kui võtta osa ka mõnest programmist, mis puudutab enda eriala, siis on alati ka hea näha kuidas asju tehakse teises riigis ja noppida ehk mõned ideed, mida endaga Eestisse tagasi tuua. Suures osas käsitlevad need organisatsioonid oma kogukonna aitamist läbi erinevate viiside, näiteks läbi kunsti, spordi või mõne muu tegevuse. Sotsiaaltöö vallas kogemuste ja ideede leidmine ja nende rakendamine ka kodumaal võib kaasa tuua nii mõnegi sotsiaalprobleemi leevendamise. Näiteks, Portugalis viidati kunsti abil erinevatele sotsiaalprobleemidele, mille läbi aitasime vanu rattaid korda teha ja kaunistada, mis hiljem vaestele annetatakse ning tegutsesime ka puudega inimestele loodud pargis. Kui mitte midagi muud, siis hea tunde tekitab see kindlasti ning ehk ühel päeval saab saadud teadmisi ka ise ära kasutada mõnda noortevahetust Eestis läbi viies.
Viiendaks, silmaringi laiendamine ja oskus töötada erinevate inimestega. Maailmas, mis kiiresti globaliseerub on kindlasti oluline, et suudetakse näha ka veidi kaugemale enda maast ja kultuurist. Ka selles osas aitavad sellised programmid kaasa, sest kui noor liitub 20-30 võõramaalasest kokku pandud grupiga võõras riigis, et koos ühise eesmärgi nimel töötada, arenevad väga sotsiaalsed oskused ja teadmised, kuidas organiseerida grupitööd. Ühelgi projektil pole kindlat garantiid, et see, mida korraldajad tahavad teha ka täide viiakse, kuna kõik oleneb osavõtjate motivatsioonist ja oskusest kohaneda ning üskteist aidata.