Vastab Amori nõustaja:

Saan aru, et Sinu sõbranna ootab noormehelt last ja see noormees tahaks Sinuga suhtesse astuda. Kirjutad, et Sulle noormees meeldib, aga Sa ei taha oma sõbrannale haiget teha. Eks see ole omamoodi keeruline olukord, olles nende kahe inimese vahel, kellel on keerulised suhted. Isegi, kui sõbranna sellele noormehele hetkel rääkida ei plaani, et ta tema last ootab, tead seda ju sina ja seda on ilmselt keeruline varjata. Kui noormees on lapse isa, jäävad nad mingil määral väga pikaks ajaks seotuks, ka siis, kui nad koos ei ela. Võimalik, et kui laps ära sünnib, tahab Su sõbranna lapse isa siiski teavitada.
Kindlasti pole ka teie suhte osas ühest vastust. Lähtuma peate siiski iseendast. Kuna kirjutad, et oled 13-aastane, siis kas Sinu vanemad teavad Sinu suhetest? Kui noormees on tõesti sõbranna lapse isa, ootab ta ilmselt ka Sinult tõsiseid suhteid, milleks Sa ehk veel valmis pole?
Ja veel - sõbranna peaks kindlasti pöörduma arsti vastuvõtule, kui ta seda siiani veel teinud ei ole. Sa ei ole kirjutanud, kui vana on sõbranna ja kas tema vanemad on lapseootusest teadlikud. Kindlasti oleks tal vaja nõu ja toetust. Üle-Eesti on olemas Amor Noorte Nõustamiskeskused (https://www.amor.ee/NNK_Kontaktid). Seal on tööl nii naistearstid, ämmaemandad kui psühholoogid. Sõbranna võiks sinna pöörduda ja ka Sina võiksid kaaluda psühholoogiga vestlust, kui tunned, et see olukord on segane ja Sa ei oska käituda nii nagu parim oleks. Psühholoogiga koos saate tekkinud olukorra üle arutleda ja kuni 24-aastastele noortele on nõustamiskeskuste teenused tasuta.