Lugu sai alguse siis, kui HONY fotograaf Brandon Stanton tänaval koolipoiss Vidal'it kohtas. Noormees ütles fotograafile, et tema elu on kõige enam mõjutanud koolidirektor proua Lopez.

Viimane usub oma õpilastesse ja on öelnud, et pole kohta, kuhu nad ei kuuluks. Hiljuti saidki Stanton, proua Lopez ja Vidal küllakutse Ameerika Ühendriikide presidendilt Barack Obamalt.

Stanton talitab tavaliselt nii, et näeb tänaval kedagi, kes teda huvitab ja palub siis luba pildistamiseks ja intervjueerimiseks. Ta küsib inimestelt, kes neid kõige enam inspireerinud on, milline oli nende elu kõige õnnelikum/kurvem hetk jne.

Nüüd avanes Stantonil võimalus neid küsimusi küsida möödunud aastal Eestit külastanud USA presidendilt Barack Obamalt.

Kes Teid kõige enam elus inspireerinud on?

Mu ema. Ta sai minu, kui oli 18-aastane ja mu isa lahkus, kui ma olin aasta vanune, nii et tegelikult ei tundnud ma teda kunagi. Nagu paljud üksikemad, tuli tal vaeva näha töötamisega ja lõpuks ka kooli minemisega. Ta tõesti sisendas mulle enesekindlust ja seda, et ma suudan ükskõik mida. Lõpuks sai mu ema doktorikraadi (PhD -toim.). Tal kuluks selleks 10 aastat, aga ta sai sellega hakkama. Nägin teda sellest läbi murdmas.

Kui ma sain vanemaks, siis mõistsin sarnaselt kõigile teistele, et mu ema ei olegi minust nii palju erinev. Tal olid oma kahtlused, hirmud ja ta ei olnud alati kindel, kuidas oleks õige asju teha. Näha teda raskeid aegu ületamas, oli minu jaoks väga inspireeriv. Sest see tähendas, et ka mina saan rasketest aegadest üle.

USA president andis nõu ka Vidal'ile:

Asju ei tehta üksinda. Keegi ei tee asju üksi. Kõik vajavad tuge. Noormees nagu sina ei tohiks karta otsimast inimesi, kes sind õpetaks ja julgustaks. Paljud inimesed soovivad nõustada ja toetada inimesi, kes tahavad asju õigest ajada. Sul saab olema palju inimesi, kes sind aitavad. Lihtsalt pea alati meeles olla avatud abile. Ära kunagi arva, et sa tead kõike. Ja ole alati valmis kuulama.